dijous, 29 de maig del 2014

BioStevia de Stevia Segària

La estévia de "Stevia Segària" ésta conreada als peus de la Serra de Segària en El Ràfol d'Almúnia, en la comarca de La Marina Alta, és un producte natural, recol·lectat a mà, produït de manera ecològica, assecat i envasat de manera artesana perquè no perda cap de les seues propietats.

Disposem de bosses de 50 gr de fulla seca de stevia i sota petició prèvia podem preparar paquets de 50 gr de fulla fresca de stevia. També tenim extracte de stevia liquida en ampolles de 60 ml.

La dosi recomanada és de 2 a 3 infusions al dia utilitzant 1 cullera de postres per got.

La stevia en gotes tal com es pot obtenir en alguns establiments no té propietats medicinals, la nostra sí.


Imágenes integradas 1
Productes Bio-Stevia

·   Extracte líquid de stevia (60ml): Preu 8,00 €
Stevia líquida amb dosificador, molt pràctica per endolcir tota mena de productes (café, llet, iogurt, quallada, quefir...) i també es pot cuinar amb ella. Dosificar gota a gota fins a obtenir la dolçor ideal.

·  Fulla seca de stevia rebaudiana bertoni 50gr: Preu 3,50 €
Fulla seca ecològica conreada en els nostres camps. Ideal per fer infusions o mesclar amb altres infusions, tes...

·  Fulla fresca de stevia rebaudiana bertoni 50gr: Preu 3,50 €
Full fresca ecològica conreada en els nostres camps. Ideal per prendre com a acompanyament de l'esmorzar i com a postres de dinars i sopars.


Imágenes integradas 5


Propietats de la “Stevia rebaudiana”:

Regula la diabetis, la hipertensió, baixa el colesterol i els triglicèrids, millora la circulació, és molt edulcorant, antioxidant, digestiva, diürètica, redueix l'ansietat, prevé de la càries dental i millora la memòria, la concentració i l'aprenentatge.

La dosi que utilitzen la major part de persones que han observat efectes beneficiosos és:

- Fulla fresca: 4 fulles tendres menjades directament abans o mentre s’esmorza i 4 fulles més abans o mentre es sopa.

- Fulla seca: quan no es disposa de fulla tendra es pot fer infusió de fulla seca. Per prendre la planta en forma d'infusió la dosi és una culleradeta de postres rasa (2 grams) per tassa d'infusió, Es pot prendre una infusió en dejú pel matí i una per la nit, utilitzant com a dosi una culleradeta de postres cada vegada. Cal mesurar com de costum els nivells de glucèmia per a adequar el nombre d'infusions a cada cas. La majoria de persones amb dues infusions ja estaran regulades i per tant no cal que se'n prenguin més. 

Per a més comoditat es pot fer la infusió un cop al dia i guardar la resta en un recipient de vidre tancat a la nevera per a la propera presa. Per exemple, si no es té gaire temps i se’n vol fer un litre, amb una cullerada sopera ben plena, s’arrenca el bull, es tanca el foc i s’hi fica l'estèvia, es remena, es deixar reposar 10 minuts, es cola i es fica a la nevera en un recipient de vidre. Amb un litre ja n’hi ha per dos dies, un vas al matí en dejú i un altre abans de sopar o d'anar a dormir.

Observacions: les persones amb diabetis han d'anar comprovant els nivells de glucèmia per tal d'adequar la seva medicació als nivells que resultin de la presa d'estèvia. Igualment, les persones amb tendència a la pressió baixa i les que prenguin medicació hipotensora han de tenir en compte els possible efectes d'aquesta planta. L'estèvia en gotes tal com es troba en alguns establiments no té propietats medicinals

 Imágenes integradas 4








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada